• Ciasta bezglutenowe i bez cukru

Coś lekkiego i zdrowego

U nas z pewnością znajdziesz coś dla siebie – przygotowujemy ciasta i desery w najróżniejszych postaciach całkowicie bez dodatku cukru oraz w 100% gluten free. Naszą specjalnością są ciasta na bazie orzechów lub alternatywnych mąk. Zainteresowany/a? Marzysz o deserze, które ma w sobie same dobre i zdrowe rzeczy? Poznaj nasze słodkości i zobacz, co możemy Ci zaoferować.

Ciasta, torty i desery...

W naszym lokalu w Katowicach poza naleśnikami na słodko znajdziesz wiele rodzajów ciast i deserów, są dostosowane do wielu diet, ale co najważniejsze... Nadal słodkie! Używamy zdrowych zamienników cukru w postaci ksylitolu, erytrytolu, stewii albo wykorzystujemy naturalną słodycz owoców.

Bez mąki pszennej! Orzechy i kasze zamieniamy w ciasta!

Tak, każdy nasz deser ma w sobie wiele zamienników mąki pszennej. W naszej kuchni pracujemy na 12 rodzajach mąk! Nie wierzysz? No to liczymy:

  • mąki orzechowe (migdałowa, kokosowa)
  • mąki z kasz (jaglana, gryczana) 
  • mąki skrobiowe (tapioka, ziemniaczana) 
  • mąki inne (amarantusowa, lniana, ryżowa, owsiana, kasztanowa, teff)