-
Ciasta bez cukru i bez glutenu
U nas z pewnością znajdziesz coś dla siebie – przygotowujemy ciasta i desery w najróżniejszych postaciach całkowicie bez dodatku cukru oraz w 100% gluten free.
Dla łasucha coś dobrego!
Naszą specjalnością są ciasta na bazie orzechów lub alternatywnych mąk. Zainteresowany/a? Marzysz o deserze, które ma w sobie same dobre i zdrowe rzeczy? Poznaj nasze słodkości i zobacz, co możemy Ci zaoferować.
Ciasta, torty i desery...
W naszym lokalu w Katowicach poza naleśnikami na słodko znajdziesz wiele rodzajów ciast i deserów, są dostosowane do wielu diet, ale co najważniejsze... Nadal słodkie! Używamy zdrowych zamienników cukru w postaci ksylitolu, erytrytolu, stewii albo wykorzystujemy naturalną słodycz owoców.
Bez mąki pszennej! Orzechy i kasze zamieniamy w ciasta!
Tak, każdy nasz deser ma w sobie wiele zamienników mąki pszennej. W naszej kuchni pracujemy na 11 rodzajach mąk! Nie wierzysz? No to liczymy:
- mąki orzechowe (migdałowa, kokosowa)
- mąki z kasz (jaglana, gryczana)
- mąki skrobiowe (tapioka, ziemniaczana)
- mąki inne (amarantusowa, lniana, ryżowa, owsiana, kasztanowa, teff)